• Matemática tiniebla

    Genealogía de la poesía moderna

    Poe, Baudelaire, Mallarmé, Valéry, Eliot Galaxia Gutenberg Ref. 9788481099058 Altres llibres de la col·lecció Altres llibres del mateix autor
    Matemática tiniebla reúne –por iniciativa de Antoni Marí– una serie de textos esenciales para entender la tradición poética europea del siglo XX, de Poe, Baudelaire, Mallarmé, Valéry y Eliot. Es posible que muchos lectores hayan leído algunos de estos textos; pero lo relevante de Matemática tiniebla...
    Dimensions: 213 x 135 x 34 cm Peso: 600 gr
    CONSULTAR DISPONIBILITAT
    26,00 €
  • Descripció

    • ISBN : 978-84-8109-905-8
    • Data d'edició : 01/04/2011
    • Any d'edició : 2011
    • Idioma : ESPANYOL, CASTELLÀ
    • Autors : Poe, Baudelaire, Mallarmé, Valéry, Eliot
    • Número de pàgines : 440
    • Col·lecció : Ensayo
    Matemática tiniebla reúne –por iniciativa de Antoni Marí– una serie de textos esenciales para entender la tradición poética europea del siglo XX, de Poe, Baudelaire, Mallarmé, Valéry y Eliot. Es posible que muchos lectores hayan leído algunos de estos textos; pero lo relevante de Matemática tiniebla es que se recogen, por primera vez, en un volumen, siguiendo una de las ideas de Eliot: «en la segunda mitad del siglo XX fue Francia la que contribuyó de manera más decisiva a la poesía europea. Me refiero a la tradición que comienza con Baudelaire y culmina con Paul Valéry. Me aventuro a decir que sin esta tradición francesa la obra de tres poetas de otras lenguas, […] muy distintos entre sí –W.B. Yeats, Rainer Maria Rilke y, si se me permite, a quien les habla–, sería difícilmente concebible. No olvidemos, además que el movimiento francés debió buena parte de su impulso a un americano de origen irlandés: Edgar Allan Poe.» Los tres poetas franceses vieron «algo en Poe –dice Eliot– que los lectores de habla inglesa no han percibido». Los cinco poetas de este libro se rigen por la magia del lenguaje y la imaginación y, sobre todo, están hechizados, cada uno a su manera, por la «música del verso». Así pues, se incluyen aquí cuatro ensayos de Poe, en donde plantea su concepción poética; seguidos de los veinticinco textos de los otros cuatro poetas que reflexionan sobre la poesía, siguiendo el hilo conductor de sus ideas. Desde Poe a Eliot asistimos a las transformaciones que defienden la autonomía de la poesía y favorecen las posibilidades expresivas del lenguaje que surgen de su práctica.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.